Kreikan MM-rallin avauspäivä on saatu pakettiin. M-Sport latasi perjantaille kovan pommin, kun Sébastian Loeb paukutti viimeisellä erikoiskokeella kärkeen tallikaverinsa Pierre-Louis Loubetin ohi.

Joitakin ralleja kuluvalla kaudella ajava yhdeksänkertainen maailmanmestari Loeb antoi ikimuistoisella tavalla kokemuksensa puhua. Ranskalainen näytti nuoremmilleen, ettei ikä ole tälläkään kertaa rasite.

Ford Puman vauhdittama M-Sport on ollut suurissa vaikeuksissa tällä kaudella, jos kauden avaava Monte-Carlon ralli jätetään pois laskuista. Monte-Carlossa 48-vuotias Loeb nappasi voiton, mutta sen jälkeen tallin kausi on ollut epäluotettavuuden ja kuljettajien ulosajojen värittämää. Ford-kaksikon välinen ero on vain 1,7 sekuntia.

MM-sarjan ylivoimaisella kärkinimellä Kalle Rovanperällä oli haastava päivä. Auraajan roolista ja autonsa epäonnistuneista säädöistä kärsinyt Toyota-kuljettaja on avauspäivän jälkeen kaukana. Eroa kärkeen on päälle toista minuuttia (1.07,8).

Toyotaa myös Kreikassa kuskaava Esapekka Lappi on hyvissä asemissa. Lappi kiidätti Yariksensa avauspäivänä kolmanneksi ripeitein, eikä eroa Loebiin ole kuin 8,7 sekuntia.

Kreikan ralli jatkuu lauantai-aamuna klo 08:33, kun kahdeksas erikoiskoe pärähtää käyntiin.