Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton kertoi sunnuntaisen Italian GP:n jälkeen mieleen hiipineen raskaita muistoja viime kauden finaalikilpailusta Abu Dhabissa.

Monzassa köröteltiin turva-auton perässä maaliin, kun ratavirkailijoilla kesti turhan kauan siirtää radan varteen hyytyneen Daniel Ricciardon menopeli sivuun.

Hamilton hävisi viime kauden päätöskilpailussa maailmanmestaruuden Max Verstappenille, kun kilpailu pantiin turhan hätäisesti sekä sääntöjen vastaisesti vielä yhden kierroksen ajaksi käyntiin. Verstappen pääsi iskemään Hamiltonin ohitse tuoreen rengassettinsä turvin ja vei tittelin seitsenkertaisen mestarin nenän edestä.

Italian GP:ssä ratavirkailijat saivat rapaa niskaansa hitaasta toiminnastaan ja kilpailun jälkeen joidenkin mielestä kilpailu olisi pitänyt keskeyttää siksi aikaa, että kilpailu pääsisi vielä kunnolla jatkumaan. Hamiltonilla oli oma mielipide myös valmiina.

– Sehän lukee säännöissä ja noinhan se kuuluukin mennä, totesi Hamilton Sky Sportsille kilpailun päätöksestä.

– Historian aikana vain kertaalleen on käynyt niin, ettei menty sääntökirjan mukaan ja se muutti mestaruustaiston, mutta se on mitä on.

Hamilton ajoi vahvan kilpailun sunnuntaina, kun britti onnistui nousemaan hopeanuolellaan takajoukoista aina viidenneksi saakka.

Italian GP:n huippuhetket näet alla olevalta videolta