Alpine-tallin päällikkö Otmar Szafnauer paljasti tuoreessa haastattelussa olleensa lähellä hankkia Sebastian Vettel Hondan BAR-talliin miehen uran alkuvuosina.

Vettel oli ilman sopimusta BWM:n sekä Red Bullin kanssa 19-vuotiaana. Miehen sopimusneuvotteluissa oli noin kahden viikon aukko, jonka aikana Vettel olisi voinut solmia sopimuksen toisen tahon kanssa. Vettel tarjosi ajotaitojaan Szafnauerille tämän työskennellessä Hondalle.

Japanilaisvalmistajan urheilutoimenjohtaja Gil De Ferran kuitenkin aikaili sopimuksen kanssa, jonka jälkeen Vettel päätyi BMW:lle.

– Vettel tuli minun tykö ja ilmoitti hänen olevan vailla sopimusta. Hänellä olisi ollut kahden viikon väli, jonka aikana olisimme voineet neuvotella sopimuksesta. Hän oli todella nuori, hän taisi olla 19-vuotias, Szafnauer kommentoi Autosportille.

– Hän ei ollut vielä kovin tunnettu siinä kohtaa, mutta mietin, että tämä poika osaa ajaa. Joten menin keskustelemaan asiasta Hondan urheilutoimenjohtajan, Gilin kanssa. ”Älä murehdi, olen tarkkaillut häntä jo pitkään”, hän sanoi. ”Meillä oli kaksi viikkoa aikaa, mitä sinä oikein höpiset”, vastasin.

– Noh, emme lopulta tehneet sopimusta hänen kanssaan.

Vettel ajoi vuoden Szafnauerin alaisuudessa Aston Martinilla. Nelinkertainen maailmanmestari julkisti lopettavansa uransa kauden päätteeksi.