Saksalaisjätti Porschen sekä Red Bullin F1-tallin välisestä kuviosta on tippunut lisätietoja julkisuuteen vuotaneiden dokumenttien myötä, uutisoi Autosport.

Porschen sekä Red Bullin yhteistyö on ollut esillä jo useamman kuukauden ja saksalaisvalmistajan aikeissa on ollut ostaa osa Red Bullin kilpatoiminnasta sekä toimittaa energiajuomatallille voimanlähteet tulevaisuudessa.

Kauppojen lukkoon lyömisen hidasteena on ollut sen hyväksyttäminen kartellien vastaisilta viranomaisilta ympäri maailmaa. Tämän lisäksi vihreää valoa on täytynyt saada Euroopan unionilta sekä 20:ltä Euroopan unionin ulkopuoliselta maalta.

Kaupoista lipsahti julki tarkempia tietoja, kun Marokon lainsäädännön mukaan yritysyhteistyöhakemukset on julkistettava hyväksynnän jälkeen.

Red Bullin ja Porschen tähtäimessä on kymmenen vuoden yhteistyö ja saksalaisjätti on ostamassa puolet Red Bullin teknologiayhtiöstä. Dokumentit antavat kuitenkin ymmärtää, että yhteistyö pitää sisällään myös erillään olevan F1-puolen bisneksen. Virallista vahvistusta kaupoille odotetaan jo 4. elokuuta.

Alunperin kaupat piti julkistaa jo kolme viikkoa sitten Itävallan GP:n yhteydessä, mutta kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n komitea ei ollut hyväksynyt kauden 2026 uusia moottorisääntöjä. Red Bull -autojen tuleva moottoritoimittaja pystyy virallisesti vahvistamaan osallistumisensa sen jälkeen, kun moottorisäännöt on lyöty lukkoon.

Vaikka dokumenteissa mainittiin pelkästään Red Bulleista, sopii olettaa myös heidän sisartallinsa AlphaTaurin kaasuttelevan jatkossa myös Porschen voimanlähteillä. AlphaTaurin on tarkoitus pysyä edelleen täysin Red Bullin hallitsemana.