Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on myöntänyt entisen F1-kilpailujohtaja Michael Masin tehneen virheen viime kauden päätöskilpailussa Abu Dhabissa. Masin oma tulkinta turva-autosäännöistä johti lopulta Max Verstappenin viimeisen kierroksen ohitukseen Lewis Hamiltonista, ja täten nosti hollantilaisen maailmanmestariksi.

Masi ei noudattanut sääntöihin kirjoitettua turva-autoprotokollaa, vaan päästi vain osan kierroksella perässä ohitetuista autoista takaisin omalle paikalleen. Ainoastaan kuskit kilpailua johtaneen Hamiltonin sekä Verstappenin välissä olleet autot saivat liikkua.

Pitkään Masin puolia pitänyt Horner on nyt myöntänyt, että kyseessä oli virhe austraalialaisen osalta.

– Hän teki tilanteessa yhden virheen, ja se tapahtui kierroksella ohitettujen autojen kanssa, Horner kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Hän jätti mielestäni kolme autoa keskelle sumppua uusintalähdössä. Se oli hänen ainoa virheensä. Joten mielestäni oli kovin tylyä, miten hänestä tehtiin syyllinen. Hän sai rutkasti vihaa niskaansa ilman minkäänlaista tukea.

Masi menetti paikkansa kilpailunjohtajana tälle kaudelle. Eduardo Freitas sekä Niels Wittich jakavat vastuuta kaudella 2022.