F1-sarja tiedotti lauantaina, että Azerbaidzhanin aika-ajojen alku viivästyy 15 minuutilla (17:15). Tämä on reaktio siihen, että kolmannet harjoitukset alkoivat 15 minuuttia myöhässä ensimmäisen mutkan vallien korjaustöiden vuoksi.

Sääntökirjassa lukee, että aika-ajot voidaan ajaa aikaisintaan kaksi tuntia viimeisen harjoitussession päättymisestä. F1-sarja ei kuitenkaan lyhentänyt harjoitusaikaa 15 minuutilla, vaan päätti ajaa koko session viivästyksestä huolimatta. Tämä siirtää siis myös aika-ajoa eteenpäin.

Tämä on hyvä uutinen laajasti moottoriurheilua seuraaville, sillä nyt F1-sarjan aika-ajot eivät mene päällekkäin legendaarisen Le Mans -kilpailun lähdön kanssa. Toisaalta tämä antaa paljon vähemmän pelivaraa aika-ajojen suorittamiselle.

Kuskeilla on vain reilu tunti aikaa suorittaa sessio ennen päivänvalon loppumista. Aurinko laskee Bakussa hieman kello 18:00 jälkeen. Viime vuonna aika-ajoissa nähtiin kolme punaista lippua. Tänä vuonna ei ajan suhteen samaan ole yksinkertaisesti varaa, tai aika-ajot jäävät kesken.