Vuoden 2009 F1-mestari Jenson Buttonin mielestä FIA:n ei tulisi joustaa kiristetyissä korusäännöissään. Autoliitto on tarkentanut viime viikkoina kuljettajien käyttämää varustusta. Kaiken tulee olla FIA:n turvallisuusstandardien mukaista.

Lewis Hamilton ei ymmärrä FIA:n innostusta poistaa kaikki mahdolliset korut kuljettajilta. Hamilton itse on tunnettu pukeutumistyylistään, jota useat korut sekä lävistykset vahvistavat. Hamilton on puhunut suoraan siitä, että hän ei aio ottaa kaikkia korujaan pois.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel seisoo kolleegansa rinnalla. Saksalainen kutsui uutta sääntöä noitajahdiksi, jolla keskitytään tarpeettomasti Hamiltoniin.

Button ei ole asiasta samaa mieltä. Jo nyt eläkkeelle jäänyt britti pitää koruja turvallisuushaittana.

– Kyse ei ole vain siitä, mitä tapahtuu radalla. Jos ratavirkailija joutuu poistamaan kuljettajan kypärän nopeasti, niin voi korvakoru jäädä kiinni. Tämän jälkeen ratavirkailija voi aiheuttaa suurta vahinkoa repiessään kypärää sekä kiinni olevaa korua, Button kommentoi Sky Sportsille.

– Tai jos sinut viedään sairaalaan röntkenkuvauksiin. Silloin naamassasi ei saa olla metallia.

– Aihe on vaikea. Moottoriuhreilussa on niin paljon puhuttavaa, mutta tällä hetkellä me keskitymme tähän.

Hamiltonille on annettu kaksi kisaviikonloppua aikaa poistaa korut ajaessaan.