Venäläinen karting-kuljettaja Artem Severiukhin on joutunut myrskyn silmään. Viime viikonloppuna Portugalissa kilpailun voittanut Severiukhin teki palkintoseremoniassa ilmeisen natsitervehdyksen Italian kansallishymnin aikana.

Kansainvälinen autoliitto FIA on aloittanut tutkinnan tapaukseen. Myös Severiukhinin talli Ward Racing ilmoitti maanantaina purkavansa venäläisen sopimuksen.

Nuorukainen itse kieltää eleen olleen mitenkään kytköksissä natseihin.

– Haluan selventää eilisen tapahtumia. Minä voitin Portugalissa ja olin todella onnellinen, Severiukhin aloitti Instagram-tilillään.

– Minä olen Venäjältä. Kiitin talliani sekä venäläisiä sukulaisiani. Joku näki teossani jotain pahaa, mutta he ovat väärässä. Minä vain kiitin heitä. Minä olen Venäjältä ja seison tässä maani puolesta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Illia Ponomarenko 🇺🇦

@IAPonomarenko
I thought I have seen some ugly things, but this Russian under the Italian flag is something else.
Mama’s little de-Nazifiers, vol. 3