Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013 jotain muuta kuin Mercedeksen moottoreita kilpuriinsa saanut Valtteri Bottas on tyytyväinen. Suomalaiskuljettajan alku Alfa Romeolla on ollut mainio ja pisteitä on tullut.

Bottaksen mukaan Ferrarin voimanlähteessä on kaksi suurta eroa, jotka antavat kuskille enemmän vapauksia ajaessaan. Ensimmäinen on kineettisen energian käyttö kilpailussa sekä moottorin antavat mahdollisuudet auton ajettavuuden kanssa.

– Ferrarin moottorin kanssa tuntuu, että moni asia tehdään manuaalisesti. Mercedeksen kohdalla esimerkiksi en voinyt valita akun antamaa tehoa hyökkäystä varten, vaan se oli automatisoitu, Bottas kommentoi The Race -julkaisulle.

– Ferrarin kohdalla, tai ainakin Alfa Romeolla, kaikki on kuljettajan harteilla. Se ei kuitenkaan haittaa minua, minusta on mukava hallita akkua sekä energiasyöttöä.

– Moottoritehossa ei ole eroa, joten Ferrari on selvästikkin ottanut askeleita eteenpäin viime kaudesta.

– Mutta se mitä moottori tekee auton ajettavuudelle on suuri muutos. Voimanlähde tuntuu todella voimakkaalta.

– Mutkan ulostulossa tuntuu, että minulla on paljon vaihtoehtoja, miten aggressiivisesti haluan ajaa, mitä vaihdetta käytän ja niin edelleen. Se on suuri plussa tässä moottorissa.

Bottas on ollut pisteillä joka kilpailussa, missä suomalainen on ohittanut ruutulipun. Jeddassa kilpailu päättyi lyhyeen auton ylikuumenemisen takia.