Lewis Hamiltonin alkukausi on ollut miehen huonoin lähes vuosikymmeneen. Hamilton on onnistunut nappaamaan vain yhden palkintosijan, mutta johdettuja kierroksia ei seitsenkertaisella maailmanmestarilla ole yhtäkään.

Tämän lisäksi eilen pisteiden ulkopuolelle jäänyt Hamilton oli peräti yhdeksän sijaa tallikaveriaan George Russellia perässä. Nuori britti oli neljäs, kun Hamilton ohitti ruutulipun vasta sijalla 13. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff riensi tiimiradioon välittömästi kilpailun jälkeen pyytämään Hamiltonilta anteeksi.

Hamiltonin entinen tallikaveri sekä vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg ei kuitenkaan usko sitä, että Imolan floppi on pelkästään autosta kiinni. Rosbergin mukaan suurin osa heikosta suorituksesta oli kiinni Hamiltonista.

– Russell pärjäsi paljon paremmin samalla autolla, joten Lewisillä oli selvästi iso rooli tuossa surkeassa suorituksessa, Rosberg kommentoi Sky Sportsin lähetyksessä.

– Russell onnistui sijoittumaan neljänneksi ajaessaan loistavan viikonlopun. Se osoitti, että autossa oli enemmän kyytiä. Toto yritti siis vain pitää huolen, että Lewisin motivaatio pysyy yllä koko kauden. Se on tärkeää tallille, mutta Lewis menettää hermonsa helposti tällaisina hetkinä.

Hamilton on MM-pisteissä sijalla seitsemän. Miehen entinen tallikaveri Valtteri Bottas majailee vain neljän pisteen päässä.