Sky Sports raportoi torstaina, että kansainvälinen autoliitto FIA seisoo F1-sarjan sprinttilaajennuksen tiellä. Viime kaudella F1-sarjaan tuodut sprintit ajetaan lauantaisin panoksena GP:n lähtöjärjestys sekä pieni pistepotti.

Sarja halusi nostaa sprinttien määrän kuuteen jo tälle kaudelle, mutta tallit eivät olleet vakuttuneita asiasta. Nyt Imolan jälkeen F1-sarja on saanut täyden tuen jokaiselta tallilta sprinttimäärän nostamisesta kuuteen. Vain FIA:n suostumus puuttuu.

Raporttien mukaan FIA ei ole kuitenkaan suostumassa sprinttien lisäämiseen, jos se ei saa vaihdossa suurta korvausta. Autoliitto perustelee kantansa sillä, että sprintin järjestäminen harjoitussession sijasta vaatii paljon suurempaa rahallista sekä logistista panosta.

Tämä on aiheuttanut suurta hämmennystä F1-piireissä. Sky Sportsin mukaan tiistain kokouksessa mukana olleet F1-tahot ovat todella hämmentyneitä FIA:n ”ahneesta” asenteesta, erityisesti uuden presidentin Mohammed Ben Sulayemin kohdalla.

Raportin mukaan Ben Sulayem keskittyi enemmän kuljettajien korujen käyttöön kuin sprinttikilpailuihin. Tämä on aiheuttanut huolta siitä, onko Ben Sulayem samalla radalla F1-sarjan kanssa.

F1-sarjalla ei tällä hetkellä ole aikeita suostua FIA:n jättimäisiin korvausvaatimuksiin. Sprinttikilpailuiden tulevaisuus on hyllytetty toistaiseksi.