Alkukaudella loistavasti suoriutunut Alfa Romeo aloitti uuden kappaleen F1-sarjassa tällä kaudella. Tallin kuljettajakaksikko muuttui Valtteri Bottakseen sekä Zhou Guanyuhun, mutta kehityspuolella tapahtui ehkä vielä suurempi vaihdos.

Viime kausina todella tiiviisti yhteistyötä Ferrarin kanssa tehnyt Alfa päätti valmistaa suuren osan ennen ostamistaan osista itse. Tällä kaudella sveitsiläistallilla on käytössä ainoastaan Ferrarin moottori sekä vaihdelaatikko.

Tallin tekninen johtaja Jan Monchaux on tyytyväinen tallin uuteen suuntaan. Alfa-pomon mukaan muutokseen on kaksi syytä.

– Emme käytä enää mitään muita Ferrarin valmistamia osia moottoria sekä vaihteistoa lukuunottamatta. Olemme vähentäneet tilaustamme heiltä ja nyt valmistamme omat polttoainetankkimme, takajousituksen sekä vaihteiston ympäröivän suojan, Monchaux kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.

– Muutokseen on kaksi syytä. Yksi niistä on uusi budjettikatto. Tämä oli parempi suunta meille

– Se on myös antanut meille enemmän vapauksia suunnitella uusi auto tälle ensimmäiselle kaudelle. Emme ole riippuvaisia italialaisten ystäviemme tekeleistä.