Takavuosilta tuttu tallipäällikkö -ja manageri Flavio Briatore tekee paluun F1-sarjaan.

Italialaisen tittelinä on jatkossa toimia kuninkuusluokan lähettiläänä ja hoitaa sarjan promootio -sekä yhteistyökuvioita.

71-vuotias Briatore on jo tovin aikaa vaikuttanut taustalla sarjan nykyisen johdon kanssa, mutta nyt hänen tehtävänsä on viimein virallistettu.

Entinen Benettonin ja Renault-tallien päällikkö muistetaan etenkin surullisen kuuluisasta kolariskandaalista. Vanha kettu oli mukana manipuloimassa vuoden 2008 Singaporen GP:n lopputuloksia toiminnallaan yhdessä Renaultin silloisen teknisen johtajan Pat Symondsin kanssa.

Renaultin toista autoa tuolloin ohjastanut Nelson Piquet Jr. ajatettiin tarkoituksellisesti seinään ja turva-auto tuli radalle. Tapahtuneen ansiosta kilpailussa aikaisen varikkopysähdyksen tehnyt tallin ykköshevonen Fernando Alonso nousi kärkeen ja ajoi aina voittoon asti.

Piquet Jr. sai kuitenkin tallista potkut kesken seuraavan kauden ja paljasti koko maailmalle edelliskauden tapahtumat. Tapauksen tutkintojen myötä Briatorelle langetettiin aluksi elinikäinen toimintakielto, joka kumottiin kuitenkin jo 2010. Symondsin panna puolestaan kesti vain viisi vuotta.

Ironisen tilanteesta tekee se, että kaiken tämän jälkeen kyseisestä kaksikosta molemmat työskentelevät F1-sarjalle. Symonds toimii lajin teknisen puolen päällikkönä.