AlphaTaurilla kaasutteleva Pierre Gasly ajoi viimeistään viime kaudella itsensä F1-sarjan kuljettajien eliittiin loistavilla suorituksillaan.

26-vuotias ranskalainen valmistautuukin jo uransa kuudenteen täyteen F1-kauteen. F1-kuljettajan arki ja rutiinit ovat kovaa työtä ja Gaslyn osalta näistä asioista on huolta pitämässä hänen suomalainen kuntovalmentajansa Pyry Salmela.

Viaplayn F1-toimittaja Mervi Kallio nappasi miehen haastatteluun kesken Bahrainin ensimmäisen testipäivän ja suomalainen kertookin kaksikon pitkästä yhteistyöstä sekä F1-kuljettajan kuntovalmentajan työn sisällöstä.

Salmela toteaa, että pääpiirteittäin hommassa kyse on vain siitä, että kuljettajalla on kaikki tarvittava suoriutumaan koko päivästä.

– Jos mulla on täällä radalla kiire, niin sitten mä en ole tehnyt valmistautumista riittävän hyvin, kertoo Salmela avatessaan päivän ohjelmaa.

– Mulle tää on oikeastaan vaan kokonaiskuvan ylikatsomista.

Mikä saa suomalaisen kuntovalmentajan jaksamaan ja kiertämään maapalloa F1-kuljettajan aikataulujen pyörteissä? Tähän ja moneen muuhun mielenkiintoiseen asiaan saat vastauksen alla olevalta videolta.