Haasin F1-tallin omistaja Gene Haas on investoimassa talliinsa lisääntyvissä määrin pääsponsori Uralkalin saatua väistyä syrjään, uutisoi RACER.

Amerikkalaistalli terminoi sopimuksensa venäläisen jättiyhtiön Uralkalin kanssa vastalauseena Venäjän sotatoimille Ukrainaa vastaan. Samalla oven avauksella sai lähteä myös venäläiskuljettaja Nikita Mazepin.

Haasin rahoituksesta ja taloudellisesta tilanteesta on pyörinyt spekulaatiota jättisponsorin sivuun sysäyksen johdosta, mutta arvostetun F1-toimittajan Chris Medlandin mukaan Gene Haas on pumppaamassa lisää rahaa projektiinsa. Tämän lisäksi amerikkalaistallin kerrotaan neuvottelevan useista eri sponsorisopimuksista.

Myös Mazepinin tilalle palkatun Kevin Magnussenin monivuotisen sopimuksen uskotaan olevan merkki siitä, että tallissa on taloudellista tasapainoa ja jatkuvuutta taattuna.