F1-sarja joutui tulilinjalle viime viikonloppuna, kun Saudi-Arabian GP ajettiin noin 10 kilometrin päässä tapahtuneesta ohjusiskusta huolimatta.

Kuninkuusluokan moraaleja on kyseenalaistettu aiemmin. Sarja kilpailee lokaatioissa, joissa ihmisoikeudet eivät ole täysin toivotulla tasolla. Formuloita syytetäänkin siitä, että raha määrää sarjan moraalit.

Formulasirkuksen toimitusjohtaja Stefano Domenicali kieltää tämän kuitenkin jyrkästi. Entisen Ferrari-pomon mukaan sarjan läsnäolo myös kyseenalaisissa lokaatioissa tekee vain hyvää paikalliselle politiikalle.

– Kukaan ei voi arvostella meidän moraaleitamme. Meidän tehtävämme on laittaa kaikki nämä harkinnanvaraiset asiat yhteen, Domenicali kommentoi Sky Sportsille.

– Mikä se raja tulisi olla? Se on hyvä kysymys. Meidän asemamme tähän tilanteeseen tulee aina olemaan se, että uskomme jättävämme positiivisen jäljen paikkoihin, jossa kilpailemme. Otamme askeleita eteenpäin yhdessä.

– Kukaan ei voi olettaa kokonaisen kulttuurin muuttuvan silmänräpäyksessä. Muutama vuosi sitten naiset eivät saaneet ajaa täällä autoa. Nyt resursseja asetetaan asioiden parantamiseksi.

F1-päällikköt vaativat sarjaa harkitsemaan uudestaan sopimustaan Saudi-Arabian kanssa. Domenicalin kommenttien mukaan Jeddan rata on kuitenkin tullut jäädäkseen.