Williamsin F1-talli esitteli tiistaina tulevan kauden värityksensä ja tarkkasilmäisimmät fanit kiinnittivätkin heti huomionsa yksityiskohtaan, joka on totuttu tallin autoissa näkemään jo vuosikausia.

Legendaarisen F1-kuljettajan Ayrton Sennan muistoa kunnioittava logo auton keulassa loistaa poissaolollaan. Kolminkertainen maailmanmestari menehtyi Imolan GP:ssä tapahtuneessa ulosajossa kaudella 1994. Seuraavasta kaudesta lähtien brittitalli on kunnioittanut brasilialaiskuljettajan muistoa autoissaan ”Senna S” -logolla koristaen.

Tallipomo Jos Capitolta udeltiin tästä auton julkistuksen yhteydessä ja hänen mukaansa on yksinkertaisesti vain uuden aikakauden kunniaksi myös aika mennä tällä osa-alueellakin eteenpäin.

– Syy on se, että haluamme siirtyä kohti tulevaisuutta. Meillä on uusi aikakausi ja uusi auto. Uudistimme myös museomme, jossa meillä on erityinen tila juhlistaaksemme Ayrtonia, kertoo Capito motorsport.com -sivustolla.

– Meidän on nyt katsottava tulevaisuuteen, eikä muistuttaa enää kuljettajia S-logolla siitä, mitä tapahtui.

– Nyt on aika mennä eteenpäin. Kunnioitamme Sennaa hänelle tehdyllä tilalla meidän museossamme, sanoi Capito.

Ayrton Sennaa pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista F1-kuljettajista. Brasilialainen nappasi mestaruutensa McLarenin puikoissa, joista ensimmäinen tuli kaudella 1988. Toisen ja kolmannen tittelinsä Senna nappasi vuosina 1990-91.

Kolminkertaisen maailmanmestarin tie kävi taivaiden kilparadoille Imolan radan Tamburello-mutkassa vuonna 1994, eikä ulosajon syytä olla saatu sadan prosentin varmaksi vielä tänäkään päivänä.