Motorsport.com raportoi torstaina, että entisen F1-moottorivalmistaja Hondan F1-toimien päällikkö Masashi Yamamoto siirtyy Red Bullin uuteen moottorikehitysyksikköön.

Japanilaisvalmistaja vetäytyi kuninkuusluokasta viime kauden päätteeksi. Lähdän kruunasi Max Verstappenin maailmanmestaruus, jota koko Hondan väki juhli innoissaan. Päätös oli kuitenkin jo tehty.

Red Bull päätti Hondan avustuksella ottaa moottorikehityksen omille harteilleen seuraavien vuosien ajaksi. Talli ei ole F1-aikakaudellaan kehittänyt omaa moottoria kertaakaan, joten päätöksessä on mukana suuret riskinsä. Talli on luonut uuden kehityshaaransa viime vuoden aikana ja palkannut tiimiinsä alan huippuosaajia. Kytkökset Hondaan eivät myöskään katkea kokonaan.

Yamamoto on todiste tästä. Hondan F1-toimia viime vuosina hoitanut 56-vuotias on palkattu konsultantiksi Hondan sekä Red Bullin välille. Tavoite on pitää osapuolten yhteistyö vahvana, vaikka Honda vetäytyykin moottorien kehittämisestä.

– Olen tehnyt sopimuksen Red Bull powertrains -yrityksen kanssa. Minun tehtäväni on auttaa heitä ymmärtämään paremmin Hondan sekä Japanin kulttuuria, jotta yhteistyö pysyisi vahvana. Olen teoriassa silta Red Bullin sekä Japanin välillä.

Yamamoto aloittaa pestinsä helmikuussa. Red Bullin moottoriurakkaa helpottaa moottorikehityksen jäädyttäminen, joka kestää aina vuoteen 2025 saakka.