F1-sarja joutuu harkitsemaan ensi kauden sprinttikilpailuja uudestaan. Viime kaudella kolmena kisaviikonloppuna nähty tapahtuma jakoi mielipiteitä, mutta oli F1-sarjan mukaan kannattava kokeilu.

Sarja oli kaavaillut kuutta sprinttikilpailua ensi kaudelle. Ensimmäinen nähtäisiin välittömästi kauden avauskilpailussa Bahrainissa. McLaren-päällikkö Zak Brown kuitenkin paljastaa, että sarjan suunnitelmat ovat ottaneet takapakkia tallien rahatilanteen takia.

Viime kaudella tallit saivat korvausta sprinttien tuomista kuluista noin 650 000 puntaa. Tällä kaudella F1-sarja ei ole kuitenkaan kiinnostunut maksamaan yhtä suurta korvausta. Tuorein ehdotus on ollut 500 000 puntaa ensimmäisestä sprintistä, mutta vain 100 000 seuraavista viidestä.

Tämä ehdotus ei ole miellyttänyt isoja F1-talleja. Uuden kulukaton tuomien haasteiden takia autojen vahinkokorvaukset saattavat pilata tallien kehityksen, jotta kulukatto ei ylity. Viime vuonna jokainen talli sai 450 000 puntaa ”helpotusta” kulukattoon sprinttiviikonloppuina.

Brownin mukaan nimeämätön talli haluaa kulukaton nousevan peräti viidellä miljoonalla. Pienemmät tallit vastustavat muutosta. Esimerkiksi Alfa Romeo jäi reilusti kulukaton alle viime kaudella. Pienemmillä talleilla ei ole mahdollisuutta kilpailla isojen poikien kanssa, jos kulukaton venyttämistä jatketaan.

Tulevan kauden rakenteen muuttuminen vaatisi kuitenkin reilua äänestysvoittoa. Kulukaton nosto vaatisi peräti 28 ääntä 30:tä. Brown kuitenkin pelkää, että Mercedes, Red Bull sekä Ferrari saattavat ajaa omaa asiaansa pakottamalla yhteistyötallinsa samalle kannalle.