Valtteri Bottaksen viimeinen kilpailu Mercedeksellä päättyi Abu Dhabissa kuudenteen sijaan.

Suomalainen lähti myös kuudennesta ruudusta kilpailuun, eikä Bottakselta nähty nousua kohti kärkeä. Bottas sanoi kilpailun jälkeen C Morelle ajaneen tarkoituksella rauhallisesti ja yritti vain tuoda varmat pisteet tallille.

– En ottanut mitään riskejä. Piti vain saada muutama piste ja se oli päätavoite, joten se oli siinä, sanoi Bottas.

Bottas oli tyytyväinen Mercedeksen saavutettua kahdeksannen perättäisen merkkimestaruuden, mutta tallikaveri Lewis Hamiltonin kohtalo harmitti.

– Harmittaa Lewisin puolesta, olisi ansainnut voittaa. Konrolloi kisaa alusta asti, mutta sitten oli huonoa säkää turva-auton kanssa. Tämmöstä tää on, jatkoi Bottas.

Bottas vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa Mercedekseltä Alfa Romeolle ja häneltä kyseltiin päällimmäisiä fiiliksiä viimeisen Mercedes-kilpailun jälkeen.

– Vaikeaa kuvailla fiiliksiä. Tänään varmaan vähän juhlistetaan ja muistellaan menneitä. Tiistaina kuitenkin jo uudet hommat uuden tiimin kanssa, niin nopeaan vaihtuu systeemit, sanoi Bottas.

Bottas ajoi Mercedeksellä yhteensä viiden kauden ajan. Suomalainen pääsi jokaisen Mercedes-kautensa päätteeksi juhlimaan valmistajien mestaruutta. Tällä kaudella hän sijoittui kuljettajien pisteissä kolmanneksi.