Entinen F1-kuljettaja sekä nykyinen asiantuntija Jolyon Palmer uskoo, että viimeistä kilpaliluaan Mercedeksellä ajanut Valtteri Bottas maksoi Lewis Hamiltonin mestaruuden heikolla suorituksellaan.

Britti menetti kahdeksannen mestaruutensa viimeisellä kierroksella sunnuntaina. Bottas joutui ajamaan kilpailun vanhalla moottorilla. Suomalainen ylitti lopulta ruutulipun samalla sijalla, miltä hän lähtikin, eli kuudentena.

Palmerin mukaan Bottaksen poissaolo kärkikahinoista antoi mahdollisuuden Verstappenille käydä varikolla kaksi kertaa ”ilmaiseksi”.

– Bottaksen kilpailu oli kaamea. Maksoiko hän Hamiltonille mestaruuden? Jos hän olisi ollut Verstappenin varikkoikkunassa, niin hän ei olisi saanut ilmaisia pysähdyksiä, Palmer kommentoi Sky Sportsille.

– Bottas on ollut loistava kuljettaja tallille jo vuosia. Viimeisessä kilpailussa hän kuitenkin katosi, eikä estänyt Verstappenin varikkopysähdyksiä. Jos Mercedes saa hänet 23 sekunni päähän Verstappenista, ei hän silloin voi pysähtyä ja Lewis on mestari.

– Bottas on ollut hyvä tallikaveri, mutta häneen ei voinut luottaa silloin, kun se merkitsi eniten. Perez (Sergio) puolestaan oli oikeassa paikassa ja teki kaikkensa Verstappenin auttamiseksi.