Valtteri Bottaksen ensi kauden tallista lisää negatiivisia signaaleja – toimitusjohtaja irtisanoutui

© Kuva: Getty Images

Sauber Groupin toimitusjohtaja Pascal Picci on jättänyt hiljattain tehtävänsä sveitsiläistallin joukoissa, uutisoi GPblog.

Picci on ollut tärkeä henkilö Sauberille viime vuosina. Hän oli mukana pelastamassa tallia konkurssin partaalta vuonna 2016, mutta italialaisella vaikuttaa menneen sukset ristiin tallin nykyisen johdon kanssa.

Uutisoimme aiemmin tänään myös tallin talousvaikeuksista, joten signaalit eivät ole ainakaan hyviä Valtteri Bottaksen ensi kauden työnantajan suunnilta.

Picci lähti lätkimään hieman ennen Meksikon osakilpailua ja hän on kertonut Italian kieliselle motorsport.com -sivustolle syynsä. Italialainen ei ole tyytyväinen Sauberin, eli Alfa Romeona tunnetun tallin viime aikaisiin peliliikkeisiin.

– Olen sulkenut sen oven takanani. Erosin Sauber Groupin toimitusjohtajan tehtävistä muutama päivä ennen Meksikon GP:tä, aloittaa Picci.

– En enää halunnut olla mukana Fred Vasseurin johtamassa tiimissä, sanoo italialainen.

Piccin on raportoitu olleen tyytymätön erityisesti tallin ensi kauden kuljettajavalintoihin. Hän olisi kiinnittänyt mielummin Antonio Giovinazzin Bottaksen sijaan. Kiinalaiskuljettaja Guanyu Zhoun valinta oli kuitenkin hänen mielestään oikea.

– Tapa, jolla kuljettajat valittiin oli ratkaiseva tekijä suhteessani nykyisen johdon kanssa, jatkaa Picci.

Piccin mukaan Vasseurin päätöksentekoon vaikutti liikaa Mercedeksen tallipomo Toto Wolff. Mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan, oli se viimeinen naula arkkuun Piccille.

– Olen todella pahoillani, että Antonion pitää lähteä täältä, mutta olen myös iloinen Zhoun puolesta. Tiedän tämän nuoren miehen ja hänen perheensä, sanoo italialainen.

– Halusimme hänet Sauberin joukkoihin ja tottakai hänen myötä avautuu isoja kaupallisia markkinoita.

Alfa Romeon molemmat kisakuljettajat vaihtuvat kuluvan kauden jälkeen, kun Giovinazzin sopimusta ei jatkettu ja Kimi Räikkönen päättää uransa. Sveitsiläistallin autoja ohjastavat siis ensi kaudella Valtteri Bottas ja debyyttikautensa kurvaileva kiinalaiskuljettaja Guanyu Zhou.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.