Yksi F1-kauden pisimmistä tutkinnoista on käynnissä para-aikaa Brasiliassa. Lewis Hamiltonia uhkaa hylky perjantain aika-ajoista, sillä miehen avattava takasiiven läppä ylittää säännöissä sallittavan kulman.

Lisää vettä myllyyn saatiin myöhään illalla. Sosiaalisessa mediassa leviää video, jossa Red Bull -kuljettaja Max Verstappen koskee brittikolleegansa takasiipeen. Tämä ei ole sallittua, joten myös Verstappen passitettiin tuomariston pakeille. Kaikki osapuolet ovat nyt keskustelleet tuomariston kanssa tänään iltapäivällä, mutta päätös antaa vielä odottaa itseään.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko väittää, että Mercedes yrittää syyttää hollantilaista Hamiltonin takasiiven rikkomisesta.

– Uskomatonta on se, että Mercedes yrittää selittää, että Max rikkoi Hamiltonin takasiiven sormillaan, Marko hämmästeli F1-insiderille.

Mercedeksen väite kuulostaa todella kummalliselta. Videolla näkyy selvästi, miten Verstappen vain kokeilee takasiiven lujuutta ilman ilmeistä voimankäyttöä. Olisi suorastaan ihme, jos Hamiltonin kilpurin takasiipi olisi saanut tästä mitään vauriota.