Lewis Hamilton nappasi toisen peräkkäisen voittonsa F1-historian ensimmäisessä Qatari osakilpailussa. Hamilton johti lähdöstä ruutulipulle asti joka kierroksen. Toiseksi ajoi seitsemännestä ruudusta lähtenyt Max Verstappen. Hollantilainen nappasi myös lisäpisteen nopeimmasta kierroksesta.

Päivän juhlituin hahmo on kuitenkin Alpinen Fernando Alonso. Paluun kuninkuusluokkaan täksi kaudeksi tehnyt espanjalainen nousee palkintokorokkeelle ensimmäistä kertaa sitten Unkarin GP:n 2014.

Valtteri Bottaksen kilpailu oli murheellinen. Suomalaiskuskin lähtö oli todella heikko ja Bottas putosi lopulta kärkikymmenikön ulkopuolelle. Loistavan ohittelushown jälkeen Bottas nousi kolmanneksi, mutta ei ollut käynyt varikolla.

Tämä lopulta kostautui, sillä Bottaksen vasen eturengas hajosi pudottaen Bottaksen lopulta pisteiltä. Muutama kierros myöhemmin ja suomalainen ajoi kilpurinsa varikolle keskeytystä varten.

Rengasrikot värittivät kilpailun viimeisiä kierroksia. Alonso joutui jännittämään renkaidensa kestoa, sillä molempien Williams-kuskien renkaat puhkesivat noin 30 ajetun kierroksen jälkeen.

Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Sergio Perez, Esteban Ocon, Lance Stroll, Ferrari-kuskit, Lando Norris sekä Sebastian Vettel.

Toinen suomalaiskuski Kimi Räikkönen oli lopulta 14, peitoten tallikaverinsa yhdellä sijalla.