Mercedeksen Valtteri Bottas nousi Italian GP:ssä viimeisestä lähtöruudusta kolmanneksi. Kilpailun voittoon ajoi McLarenin Daniel Ricciardo ennen tallikaveriaan Lando Norrista. Ricciardo nousi kärkeen jo kisan alkukiihdytyksessä eikä luopunut kärkipaikastaan missään vaiheessa.

Ricciardo nappasi myös yhden lisäpisteen kilpailun nopeimmasta kierroksesta.

Bottas puolestaan napsi sijoja tasaiseen tahtiin ja teki varikkopysähdyksen turva-auton aikana. Lopulta Bottas ylitti maalilinjan neljäntenä, mutta Red Bullin Sergio Perez sai viiden sekunnin aikasakon oikaisemisesta. Tämä nosti Bottaksen maalissa meksikolaisen edelle.

Turva-auto nähtiin kisan puolivälin jälkeen, kun MM-tittelissä kiinni olevat Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolaroivat toisensa ulos ykkösmutkassa. Varikolta tullut Hamilton ehti juuri Verstappenin eteen.

Kaksikko tuli aivan rinnakkain radan ensimmäiseen shikaaniin. Verstappenin auto nousi kanttikivestä ilmaan ja putosi Hamiltonin auton päälle. Hamiltonin auton Halo-turvakaari pelasti tilanteessa seitsenkertaisen maailmanmestarin pahemmalta.

Hamiltonin ja Verstappenin keskeytysten vuoksi Verstappen jatkaa MM-sarjan kärkipaikalla.