Entinen Formula 1 -mestari Sir Jackie Stewart oli raivoissaan Red Bullin Max Verstappenin toiminnasta Italian GP:ssä. Stewart ei erityisesti voinut sulattaa Verstappenin temppua aiheuttamansa kolarin jälkeen.

Verstappen aiheutti kolarin Lewis Hamiltonin kanssa ykkösshikaanissa, kun brittitähti tuli varikolta. Verstappenin auto nousi Hamiltonin auton päälle. Ilman Halo-turvakaarta jälki olisi voinut olla todella pahaa.

– Verstappenilla kestää kauemmin kasvaa aikuiseksi kuin oletin. Hän ei käynyt edes katsomassa, mikä Lewisin tilanne oli sen jälkeen, kun oli ajanut autolla hänen autonsa yli. Sellaista en voi hyväksyä. Varsinkin, kun Lewis pysyi autossa pitkään, Stewart sanoi Daily Mailille.

– Maxilla on paljon opettivana, mutta ketä hän kuuntelee? Stewart pohti.

Verstappen sai tilanteesta tuomaristolta kolmen lähtöruudun rangaistuksen kahden viikon päästä ajettavaan Venäjän GP:hen.

– Tuomaristolla on enemmän tietoa kuin meillä tilanteesta, mutta jos he olivat varmoja Maxin syyllisyydestä, miksi hän sai vain kolme ruutua rangaistusta? Ilman Haloa Lewis olisi voinut kuolla ja syypää sai vain näpäytyksen.

Muun muassa Valtteri Bottas ja Lance Stroll saivat tällä kaudella viiden lähtöruudun rangaistukset aiheutettuaan kolarit Unkarin GP:ssä.