F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media sekä Monacon GP:tä hallinnoiva Monacon autourheiluliitto neuvottelevat uudesta sopimuksesta.

Uuden diilin myötä Monacon GP:n pitkäaikaisesta perinteestä oltaisiin luopumassa, jossa ensimmäiset ajotapahtumat radalla ajetaan jo torstaina, kertoo RaceFans.

Perinne juontaa juurensa aina vuoteen 1929 ja helatorstaihin. Torstai nähtiin järkevimpänä päivänä aloittaa kisaviikonloppu ihmisten vapaapäivän johdosta, häiritsemättä työmatkaliikennettä työpäivänä.

Lähes vuosisadan kestänyt perinne on nyt kuitenkin päättymässä ja jatkossa myös Monte-Carlon kaduilla vapaat harjoitukset alkaisivat muiden kilpailuiden tapaan perjantaina.

Monaco on myös ollut tähän saakka ainoa kalenterin kisapaikka, jossa järjestäjät eivät ole joutuneet maksamaan 15 miljoonan dollarin arvoista ”GP-korvausta” F1-sarjalle kilpailun järjestämisestä.

Tämäkin on uuden sopimuksen myötä muuttumassa ja Monacon autourheiluliiton raportoidaan olevan myöntymässä myös tähän. Aiemmin F1-sarja on turvautunut Monacon kisaviikonloppuina vain mahdollisiin tuottoihin.

Alustavan kauden 2022 kisakalenterin mukaan Monacon GP olisi ohjelmassa 29. toukokuuta.