Yksi viime vuosien suurimmista F1-siirroista nähtiin viime tiistaina, kun 23-vuotias George Russell julkistettiin Mercedeksen kisakuljettajaksi kaudelle 2022. Nuori britti on tituleerattu tulevaisuuden mestariksi ja näytöt kolmen F1-kauden aikana ovat olleet mainioita.

Nyt Russell kuitenkin loikkaa viime kausia mielin määrin hallinneeseen organisaatioon. Paineita tuo myös se, että hänen vierellänsä majailee Lewis Hamilton, yksi kaikkien aikojen F1-kuskeista.

Kysymys kuuluukin, mikä on Russellin rooli tulevalla kaudella. Hamiltonilla on kaksi vuotta sopimustaan jäljellä ja viisi vuotta saksalaistallissa kurvaillut Valtteri Bottas joutui alati pelaamaan siipimiestä brittikuskille.

Russellin omien sanojen mukaan hänen ei tarvitse aloittaa kakkoskuljettajana. Molemmat britit saavat täysin samaa kohtelua ensimmäisestä kilpailusta lähtien.

– Se tehtiin minulle hyvin selväksi. Mercedes on aina ollut reilu tuon asian suhteen. He ovat antaneet molemmille kuljettajille parhaat mahdollisuudet, Russell kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Tiedän kykyni ja asetan riman korkealle. Tiedän kuitenkin sen, että ensi kaudesta ei tule helppo. Lewis on seitsenkertainen maailmanmestari. Olen etuoikeutettu, kun pääsen oppimaan häneltä.

– Minä itse näen yhteistyöni Mercedeksen kanssa jatkuvan vielä vuosia, joten aion käyttää ensi kauden opettelemiseen. Tarkastelen vauhtiani kisa kisalta.