F1-sarja lähetti julkisen tiedotteen sunnuntaina liittyen Hollannin osakilpailua varten tehtyyn sääntömuutokseen. Zandvoortin kilparadan tiiviin varikkosuoran takia tuomaristo on kieltänyt talleja ottamasta molempia autoja sisään samanaikaisesti.

– Auton sijoittuminen varikkosuoralla, joka estää toisen auton liikkumisen tai varikkopysähdyksen kilpailun aikana, voidaan todeta rikkoneen F1-sarjan urheilusääntöjä, F1-kommentoi tiedotteessaan.

Erityisesti turva-auton aikana usein käytetty taktiikka ”double stacking” tarkoittaa sitä, että tallin molemmat autot tuodaan varikolle samalta kierrokselta. Tämä on yleensä tarkoittanut sitä, että takana tuleva auto hidastelee, jotta varikkotiimi saa ensimmäisen auton renkaat vaihdettua nopeasti.

Zandvoortissa varikkosuora on kuitenkin niin kapea, että odottava auto joutuisi olemaan osittain varikon ajolinjalla, mikä estäisi jokaisen takanatulevan auton liikkumisen. F1-sarja on ratkaissut asian luokittelemalla kyseisen taktiikan epäurheilijamaiseksi käytökseksi tämän viikonlopun ajaksi. Jos sääntöä rikotaan, on siitä luvassa rangaistus tallille/kuljettajalle.