George Russell löi koko F1-maailman ällikällä lauantaina, kun hän sijoittui aika-ajoissa eturiviin toiseksi. Kaikki muut kärkikymmeniköstä paransivat Sergio Pereztä lukuunottamatta, mutta Russell piti silti paikkansa.

Williams paljasti sunnuntaiaamuna, miten tämä uskomaton temppu kävi toteen. Russellin uskomaton kylmäpäisyys sekä Williamsin uhkarohkea strategia mahdollistivat tallin parhaan aika-ajotuloksen sitten Lance Strollin Monzan tuloksen vuodelta 2017.

Russell lähti radalle alun perin täyden vesikelin renkailla. Ideana oli jättää kelloon tarpeeksi aikaa nopealle varikkopysähdykselle. Lopulta brittitalli päätti Russellin johdolla laittaa kaikki munansa samaan koriin.

– George oli tyytyväinen auton tuntumaan, joten päätimme antaa hänelle mahdollisuuden vaihtaa välikelin renkaat ja tähdätä muutamaan nopeaan kierrokseen lopussa, Williamsin suoritusvastaava Dave Robson kommentoi Motorsportille.

– Mutta sitten päätimme ajaa vain yhden täysin ladatun aikakierroksen lopussa. Keskityimme valmistavalla kierroksella renkaisiin, moottoriin sekä akun lataukseen. Ja se toimi. Hänen ratapositionsa oli myös mainio.

Robson antoi kuitenkin leijonaosan kunniasta kuskilleen.

– Annoimme hänelle (Russellille) mahdollisuuden ja hän käytti sen hyväksi. Alkaa olla vaikeaa löytää sanoja hänen kuvailemisekseen. Hän tuntuu aina parantavan session edetessä.

– Hän on nopea mutta rauhallinen. Todellinen ammattilainen.