Mikäli Alfa Romeo päättää vaihtaa molemmat kuljettajansa kuluvan kauden päätteeksi, saattaa sveitsiläistiimissä ilmaantua valinnanvaikeutta.

Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin sopimukset tulevat päätökseen ja huhuissa on pyörinyt jos jonkinlaista kuljettajaa.

F1-journalisti Lawrence Barretto punnitsee kaikkia potentiaalisia vaihtoehtoja sveitsiläistallin kuljettajiksi. Hänen mukaansa Alfa Romeo haluaisi edelleen pitää samankaltaisen dynamiikan tallissaan, eli he etsisivät kokenutta kuljettajaa vähemmän kokeneen tilalle, eli kokemus vastaan nuoruus.

Tässä tapauksessa Barretto kirjoittaakin, etteivät Räikkönen ja Giovinazzi taistele varsinaisesti samasta paikasta, sillä hän uskoo Giovinazzin kuuluvan edelleen vähemmän kokeneempaan kaartiin.

Mikäli kohta 42-vuotta täyttävällä Räikkösellä on edelleen kipinää jatkaa, taistelee hän Barretton mukaan penkistä Valtteri Bottaksen ja Nico Hülkenbergin kanssa, mikäli siis Bottakselle ei heru Mercedekseltä jatkoa.

– Jos Bottas on kiinnostunut, sveitsiläistiimi tietää saavansa supermotivoituneen kisaajan, kirjoittaa Barretto F1-sarjan virallisilla nettisivuilla.

Hulkenbergin hän uskoo olevansa suomalaiskaksikon jälkeen vasta kolmantena harkintavuorossa, mikäli Alfa Romeo tosissaan aikoo panostaa kokemukseen.

– Siellä saattaisi olla hieman ruostetta näkyvissä, jos hän tekee paluun, mutta hän silti elättelee toiveita jatkostaan ja motivaatio saattaisi olla korkealla, pohtii Barretto saksalaiskuljettajan pestaamista.

Nuoruuteen panostaessa Alfalla riittää myös runsaasti vaihtoehtoja. Giovinazzilla saattaa olla tässä kohtaa tukalat oltavat, mikäli sveitsiläistalli haluaa oikeasti täyden lastin kokemusta ja nuoruutta. Italialainen täyttää kuluvan vuoden lopussa ”jo” 28 vuotta.

Jos Giovinazzille ei leivota jatkoa, uskoo Barretto Alfa Romeon pohtivan heidän testikuljettajana hyvää työtä tehneen Callumm Ilottin -ja tällä kaudella F2-sarjan mestaruudesta taistelevan Robert Shwartzmanin välillä.

Joka tapauksessa Alfa Romeolle riittää tunkua, mutta päätöksiä saadaan odottaa ainakin siihen saakka, että kärkitiimit tekevät päätöksiä, mikäli on uskomista heidän tallipäällikkö Frederik Vasseurin puheisiin muutama viikko sitten.