Taipuvat siivet eivät olekaan tehty paremman suoravauhdin saavuttamiseksi? – F1-tallin teknisellä johtajalla erilainen näkemys

© Kuva: Getty Images

Alpine-tallin tekninen johtaja Marcin Budkowskin mukaan paljon puhetta herättäneitä taipuvia takasiipiä ei ole ensisijaisesti tehty paremman suoravauhdin saavuttamiseksi.

F1-autoja suunniteltaessa jokainen säästetty kilogramma on suureksi hyödyksi ja Budkowskin mukaan takasiivet taipuvat sen takia, koska se liittyy yksinkertaisesti vain auton painon keventämiseen.

– Siipien taipuminen oikeastaan liittyy vain painon säästämiseen, sanoi Budkowski.

– Me kaikki tuskailemme tiukan painorajan kanssa, etenkin auton peräpäässä.

– Pahin paikka F1-autossa ylimääräiselle painolle on nimenomaan takasiipi, koska se on ylhäällä ja auton takaosassa, kertoi Budkowski.

Alpinen tekninen johtaja kertoo, että se on suurin yksittäinen alue F1-autossa, jossa he yrittävät päästä mahdollisimman kevyellä painolastilla.

Azerbaidzhanin GP on viimeinen kilpailu tällä kaudella, jossa ajetaan vielä näillä taipuisammilla siivillä, sillä F1-tallit ovat joutuneet FIA:n päätöksen myötä tekemään ennen seuraavaa osakilpailua Ranskassa valmistamaan uudet takasiivet, jotka kestävät tiukemmat taipuisuusrajoitukset.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.