Kahden katuradalla ajetun kisaviikonlopun jälkeen monet ovat odottaneet Mercedeksen vauhtia normaalimmalla kilparadalla.

Perjantain perusteella vauhtia tuntuu saksalaistallilla jälleen riittävän ja F1-toimittaja Peter Windsor noteerasi etenkin Valtteri Bottaksen tekemistä perjantain harjoituksissa.

– Näyttää siltä kuin Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton olisivat vaihtaneet kypäriä, sanoi Windsor.

– Valtteri ei näyttänyt tekevät yhtään virhettä koko päivänä. Hän oli todella nopea kevyellä sekä painavalla bensakuoramalla, huomasi brittitoimittaja.

Suomalaiskuljettaja oli ensimmäisten harjoituksien nopein, mutta iltapäivän sessiossa Red Bullin Max Verstappen oli kahdeksan tuhannesosaa nopeampi. Red Bull ja Mercedes vaikuttaisivat olevan Paul Ricardilla todella lähekkäin ja vaikka harjoituksista ei voi koskaan vetää liikaa johtopäätöksiä, oli Bottaksen viikonlopun aloitus vähintäänkin lupaava.

– Hän oli ainakin kaksi kymmenystä Maxia nopeampi kisavedossa, mutta niitä on hankala vertailla jatkuvan ruuhkan takia, analysoi Windsor.

Windsor sanoi myös Verstappenin olleen vahva ja kertoi toisella Mercedes-autolla Lewis Hamiltonilla olevan vielä hieman tekemistä, vaikka brittimestarikaan ei ollut kaukana kärkikaksikon kyydistä.

– Lewis oli parin kymmenyksen päässä kolmantena, joten sanoisin Mersun tulleen vahvana takaisin, jatkoi britti.

– Mielenkiintoista on vain se, että Bottaksella tuntuu olevan parempi balanssi ja parempi tuntuma autosta.

Ranskan GP:n kolmannet vapaat harjoituksen käynnistyvät klo 12:55. Aika-ajot on vuorossa iltapäivällä klo 15:55. Kaiken kisaviikonloppuun liittyvän löydät kisasivultamme!