Vuoden 1996 maailmanmestari Damon Hill uskoo Red Bullin pystyvän tekemään lopun Mercedeksen mestaruusputkelle tällä kaudella.

Energiajuomajätti siirtyi Monacon GP:ssä valmistajien MM-pisteissä johtoon, ja kasvatti sitä entisestään Azerbaizdhanissa uskomattomien tapahtumien jälkeen.

Hill näkee Red Bullin iskun paikan olevan siinä, että Mercedes mahdollisesti yrittää liikaa tehdä kahta asiaa samaan aikaan, eli taistella tämän kauden mestaruudesta sekä samalla katsoa ensi kauden sääntömuutoksiin.

– Red Bullin tiimi on erittäin opportunistinen ja he tietävät tämän olevan heidän mahdollisuutensa mestaruuteen, sanoo Hill F1 Nation -podcastissa.

– He tietävät myös sen, että jos Mercedes ottaa vähääkään katsetta pois pallosta, he pystyvät puskemaan taistoon hieman kilpailukykyisemmällä autolla kuin Mercedes.

Mercedeksellä on takana kaksi erittäin vaikeaa kilpailua ja saksalaistallissa tiedetään, että Ranskan GP:ssä on täyskäännöksen paikka. Hill uskoo, että Max Verstappenin tarjoama haaste ja paine Lewis Hamiltonille takaa sen, että seitsenkertainen mestarikin joutuu antamaan koko ajan parastaan.

– Se tulee olemaan hienoa, sillä nyt tulemme näkemään Lewiksen ja Mercedeksen parhaimmillaan, pohtii Hill.

– Siitä ei ole kovinkaan kauaa aikaa, kun puhuimme Maxin tekevän virheitä ja menettävän pisteitä.

Omalla urallaan mestaruuden kylkeen 22 osakilpailuvoittoa napannut englantilainen sanoo myös näin kiivaassa mestaruustaistossa molempien kuljettajien virheiden olevan väistämättömiä, kuten ollaan jo kauden ensimmäisissä kilpailuissakin nähty.

– Se menee tällaiseksi, kun kilpailu on niin kovaa ja etenkin kahden eri tiimin välillä, jatkoi Hill.

– Heikkoudet paljastuvat, koska olet koko ajan suuren paineen alla. Se on loistavaa meille, upeaa viihdettä ja mestaruustaistelu on todellakin hengissä, fiilisteli entinen maailmanmestari.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskassa Paul Ricardin radalla. Viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä!