AlphaTaurilla debyyttikauttaan kaasutteleva Yuki Tsunoda pohtii tällä kaudella kokeiluun tulevan sprinttikilpailuformaatin tekevän hallaa etenkin tulokaskuljettajille.

F1-sarjassa pienennettiin jo tällä kaudella muutenkin harjoituksien kestoa, sillä perjantaisin ajetaan kaksi tunnin mittaista harjoitussessiota puolentoista tunnin sijaan.

Uudessa formaatissa kurvaillaan vain yksi tunnin mittainen harjoitus, ennen sprinttiaika-ajoa, joka määrittää lähtöruudut lauantaina ajettavaan 100 kilometrin mittaiseen sprinttikilpailuun.

Sprinttikilpailujen näyttämöinä toimivat Englannin Silverstone, Italian Monza ja Brasilian Interlagos, joista viimeisenä mainitusta ei ole kellään sarjan kolmesta tulokaskuljettajista minkäänlaista kokemusta.

Tsunoda kertoo hyväksyvänsä haasteen, mutta on huolissaan, kun aika-ajo täytyy naulata kohdilleen pelkästään tunnin mittaisella harjoittelulla radalla, josta ei ole minkäänlaista tuntumaa.

– Mielestäni on hyvä, että kokeillaan jotakin erilaista. Sprinttiaika-ajo on yksi hyvistä ideoista, sanoi japanilainen.

– Sprinttikisa näin tulokaskuljettajana on minulle ihan ok, mutta esimerkiksi Brasiliassa en ole ikinä ajanut. Jos meillä on sprinttikisat, niin sitten ei ole toisia tai kolmansia harjoituksia. Ajamme yhdet treenit ja siitä suoraan aika-ajoon.

– Tulokkaalle se on todella vaikea tilanne, pyöritteli Tsunoda.

Tsunoda kertoo kuitenkin odottavansa innolla sprinttikisoja, vaikka kokemattomuus Interlagosin radasta hieman niskassa kuumottaakin.

Ensimmäiset maistiaiset uudesta kisaformaatista saadaan heinäkuun puolivälissä, kun Englannin Silverstonessa kaasutellaan Britannian GP. Koko kisakalenterin näet tarvittaessa tästä!