Ex-mestari uskoo Lewis Hamiltonin sortuvan Max Verstappenin tarjoaman paineen alla virheisiin – ”Häntä ei ole ennen viety äärirajoille”

© Kuva: Getty Images

Vuoden 1997 maailmanmestari Jacques Villeneuve uskoo Lewis Hamiltonin päälle kasautuvan paineen aiheuttavan brittimestarille tulevaisuudessa lisää ajovirheitä.

Intensiivinen mestaruustaisto Mercedeksen ja Red Bullin välillä pakottaa kuljettajat tällä kaudella nostamaan tasoaan entisestään.

Tähän mennessä Hamilton on onnistunut päihittämään Max Verstappenin kolmesti. Imolan GP:ssä britti sortui harvinaiseen ajovirheeseen, ja hollantilainen vei siellä kilpailun nimiinsä.

Villeneuven mukaan Hamiltonilta nähdään tällä kaudella vielä enemmänkin virheitä.

– Max on oppinut vuosien saatossa puskemaan joka kerta täysillä ja menemään äärirajoille voittaakseen tai päästäkseen edes podiumille, sanoi Villeneuve.

– Lewiksen ei ole tarvinnut tehdä tätä monesti, sillä hänen päävastus on ollut yleensä tallikaveri.

Ex-mestari uskoo tällä kaudella asian olevan toisin ja kertoo Verstappenin ajattavan brittimestarin äärirajoilleen.

– Näimme jo hänen tekemänsä virheen Imolassa. Hän halusi päästä ruuhkasta ohi liian nopeasti ja oli todella onnekas punaisen lipun kanssa, jatkoi kanadalainen.

– Tulemme näkemään tämänkaltaisia virheitä lisää.

Vaikka Verstappen on tottunut ottamaan riskejä ja puskemaan kovaa itsekseen, sanoo Villeneuve hänen tällä kaudella hyötyvän suuresti, jos hollantilainen saisi tukea hänen tallikaveriltaan Sergio Pereziltä. 

– Se on pienempi ongelma Verstappenille, kuten sanoin, sillä hän on tottunut puskemaan jatkuvasti niin kovaa kuin mahdollista, pohti Villeneuve.

– Hän tarvitsee parempaa vauhtia tallikaveriltaan, jotta hän pystyy tukemaan Maxia taistelussaan molempia Mersuja vastaan.

Neljän osakilpailun jälkeen Hamilton johtaa sarjaa 14:llä pisteellä ennen Verstappenia. Valmistajien puolella Mercedeksen etumatka Red Bulliin nähden on 29 pistettä.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille