Suomen F1-toivon, Valtteri Bottaksen, alku kauteen 2021 oli vaikea.

31-vuotias nastolalainen jäi nopeasti muutaman sekunnin päähän Max Verstappenia jahdanneesta Lewis Hamiltonista, joutuen keskittymään enemmän asemansa puolustukseen.

Haaveet kisaamalla voitetusta ensimmäisestä tai toisesta sijasta kariutuivat lopullisesti, kun suomalaisen varikkopysähdys kilpailun 30 kierroksella kesti yli kymmenen sekuntia.

Mercedeksen teknisen puolen johtaja, James Allison, kertoi torstaina saksalaiselle Speedweek.com-sivustolle, mitä Bottaksen epäonnisessa varikkopysähdyksessä oikein tapahtui.

– Mies oikealla eturenkaalla alkoi irroittaa sen pulttia. Hän kuitenkin veti työkalun pois hiukan ennen kuin rengas oli kunnolla irti, jolloin se liikahti ja vahingoitti pulttia, Allison kertoo.

– Voitte ajatella sitä vähän kuin ruuvimeisseliä, joka ei sovi täydellisesti ruuviin. Jos käytät väkivaltaa, se vahingoittaa ruuvia. Tästä syystä pulttia oli vaikea irroittaa.

Vaikka Bottas joutuikin lopulta tyytymään kolmanteen sijaan, hänellä oli kuitenkin kilpailun loppuhetkillä tarpeeksi etumatkaa neljännellä sijalla ajaneeseen Lando Norrikseen, että hän ehti tehdä yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen. Suomalaisen alle vaihdettiin, tällä kertaa onnistuneesti, tuoreet renkaat, joilla hän ajoi kilpailun nopeimman kierroksen, ansaiten yhden lisäpisteen.