Kahden ajetun osakilpailun jälkeen on selvää, että tämän kauden mestaruustaistelu nähdään Red Bullin ja Mercedeksen välillä.

Mestarikandidaatit vaikuttavat olevan tällä hetkellä vauhdillisesti niin tasaväkisiä, että kummankin tallin on pakko tuoda kehitysosia tämän kauden kilpureihinsa, mikäli he haluavat voittaa mestaruuden.

F1-toimittaja Peter Windsorin youtube-videolla käydään läpi Red Bullin ja Mercedeksen mestaruustaistoa ja päivityspolitiikkaa kauden edetessä. Windsorin vieraana on teknisenä asiantuntijana Craig Scarborough jakamassa näkemyksiään.

– Red Bull teki selväksi, ettei he aikoneet tuoda Imolaan päivityksiä. Syynä tähän oli se, että he haluavat oppia nykyisen pakettinsa käyttäytymisestä mahdollisimman paljon, ennen kuin siihen asennetaan uusia palasia, sanoi Scarborough.

– Tietenkään tämä ei kestä ikuisesti, sillä Red Bullinkin pitää työstää uusia päivitysosiaan tämän kauden aikana. Heidän on pakko tehdä se, jotta he voivat taistella täysillä mestaruudesta.

Tämän kauden autojen kehitystä rajoittaa ensi kaudella käyttöönotettavat sääntömuutokset ja tiimit ovatkin keskittäneet pääpainonsa ensi kauteen. Haasteita kuitenkin riittää, sillä joillakin keinoilla on pakko myös satsata kuluvaan kauteen pärjätäkseen.

Scarborough näkee Mercedeksen olevan vielä Red Bullia hieman vauhdillisesti perässä. Saksalaistalli toi jo Imolaan joitakin pieniä päivityksiä, ja he tekevät Scarboroughin mukaan kaiken mahdollisen, jotta he pääsevät samalle tasolle Red Bullin kanssa.

Lewis Hamilton tuntuu jatkuvasti saavan nykyisestä kilpuristaan kaiken irti, siinä missä tallin toinen kuljettaja Valtteri Bottas on jatkuvasti suuremmissa vaikeuksissa.

– He ovat säätäneet auton takaosan ajokorkeutta ja auto vaikuttaa olevan todella herkkä tällä hetkellä, sanoi Scarborough.

– Auto vaikuttaa kuitenkin nopealta, kun kaikki klikkaa kohdalleen. Mercedes selättää ongelmansa liittyen pieniin sääntömuutoksiin ja näemme todella tasaisen taistelun maailmanmestaruudesta, veisteli britti.