Mercedes ilmoitti perjantaina, että heidän tekninen johtaja James Allison jättää nykyisen tehtävänsä seuraavien viikkojen aikana.

Allison poistuu tallin jokapäiväisestä toiminnasta ja ryhtyy hänelle räätälöityyn uuteen työnkuvaan tallin tehtaille Brackleyyn ja Brixworthiin. Allisonin paikan mestaritallin teknisenä johtajana ottaa pitkän linjan F1-insinööri Mike Elliot.

James Allison hyppäsi neljä vuotta sitten Ferrarilta Mercedekselle ja on ollut suuri osa viime kaudet F1-sarjaa hallinneen Mercedeksen voittavaa palapeliä. Hänen tilalleen tuleva Elliott omaa pitkän historian F1-sarjasta, sillä hän aloitti työt McLarenin aerodynamiikkapuolella jo vuonna 2000. Sittemmin hän on työskennellyt Mercedeksen lisäksi Renault´lla.

Muutoksen taustalla on ensi kaudella käytäntöön otettavat uudet säännöt ja uuden sukupolven F1-autot. Allison siirtyy tallin tehtaiden teknillisiin johtotehtäviin ja hänen hartioillaan on pitää huoli siitä, että tallin molemmilla tehtailla ollaan valmiita uuden sukupolven formuloiden iskiessä ensi vuonna radalle.