Honda-johtaja odottaa haikein tunnelmin lähtöä F1-sarjasta: ”Auton sydän tulee silti olemaan Honda”

Japanilaisjätti Hondan toistaiseksi viimeinen taival F1-piireissä tulee päätökseen kuluvan kauden 2021 jälkeen.

Kiitettävän tasaista kehitystä vuoden 2015 paluunsa jälkeen kokeneen moottorivalmistajan F1-työn immateriaalioikeudet tulevat siirtymään vuodesta 2022 alkaen Red Bullille. Tämä ei kuitenkaan ole laskenut Hondan kunnianhimoa tulevaisuuden mestaruustaistoja ajatellen.

– Olemme tehneet päätöksen Red Bullin tulevaisuuden suunnasta ja pyrimme nyt kehittämään keinoja, joilla Honda voi tukea sitä työtä jatkossa, Honda-johtaja Masashi Yamamoto kertoo F1.comille maanantaina.

– Henkilökohtaisesti olen todella iloinen siitä, että ensi vuonna heillä on vielä jotain meidän valmistamaa. Hondan näkökulmasta, haluamme tukea Red Bullia toimittamalla heille vahvan voimayksikön, jolla he voivat kilpailla mestaruuksista. Jos onnistumme siinä, se olisi upeaa.

Yamamoto kertoo kuitenkin uskovansa F1:stä lähtemisen olevan katkeransuloinen kokemus.

– Autossa tai moottorissa ei tule olemaan Hondan logoa, joten tulee olemaan vaikeaa ajatella, että siinä on silti meidän voimayksikkömme. Auton sydän tulee silti olemaan Honda, vaikkei se enää olekaan Honda, mies summaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.