Tallipäällikkö ärähti – ”Väritys on suunniteltu jo kauan aikaa sitten”

© Kuva: Getty Images

Värikkäästä persoonastaan tunnetun Haasin tallipäällikkö Güenther Steinerin mukaan heidän tulevan kauden väritys on suunniteltu jo kauan aikaa sitten.

Haas julkisti uuden autonsa torstaina ja suuri osa ihmetteli amerikkalaistallin auton pukemista Venäjän lipun väreihin. Monet olettivatkin heidän yrittävän kiertää maailman anti-dopingtoimisto WADA:n asettamaa kahden vuoden kieltoa, jossa venäläisurheilijat eivät saa millään tavalla esittää Venäjän lippua tai siihen kuuluvia symboleja urheiluasuissaan.

Haas sai täksi kaudeksi venäläisen pääsponsori Uralkalin Nikita Mazepinin liittyessä amerikkalaistallin kisakuljettajaksi. WADA:n asettama kielto koskee tässä tapauksessa ilmeisesti Mazepinin kypärää ja ajoasua, jossa ei Venäjän lippua tai esimerkiksi kaksipäistä kotkaa saa esittää. Tallipäällikkö Steiner kuitenkin ampui alas auton väritykseen liittyviä puheita.

– Me emme kiertele yhtään mitään, jyrähti Steiner.

– Meillä oli tämä väritys valmiina jo viime vuonna, ennen WADA:n asettamia määräyksiä.

Steiner sanoi myös sen olevan erittäin selvää, etteivät he voi käyttää Venäjän lippua sellaisenaan, mutta mitkään säännöt ei estä käyttämässä lipun värejä auton värityksessä.

– Loppupeleissä kyse on urheilijasta, joka ei saa edustaa Venäjän lipun alla, eikä talli. Me olemme amerikkalainen tiimi, sanoi Steiner.

Hän kertoi myös, että asiasta on keskusteltu kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n kanssa, joka kuuluu myös WADA:n piiriin.

– Olemme aina yhteydessä heihin tällaisissa asioissa. Se on WADA:n, eikä FIA:n asettama säädös ja he ovat hyväksyneet sen, kertoi Steiner.

Haas kurvailee uuden värityksen kanssa radalle ensi viikolla, kun Bahrainissa ajetaan F1-sarjan talvitestit 12.-14. maaliskuuta.

Lähde: Racefans


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.