181 F1-osakilpailussa ajotaitojaan viimeisen viimeisen 13 vuoden aikana esitellyt Romain Grosjean muistetaan yhtenä F1:n lähihistorian värikkäimmistä kuljettajista. Vaihdettuaan kauden 2020 päätteeksi formulasirkuksen toistaiseksi yhdysvaltalaiseen IndyCar-sarjaan, ranskalainen muisteli The Racen haastattelussa pitkää taivaltaan moottoriurheilun raskaassa sarjassa.

Grosjeanin nimi yhdistettiin pitkään liian aggressiiviseen ajotyyliin, joka aiheutti vaaratilanteita muille kuljettajille. Mies kuitenkin saavutti urallaan myös monia aallonhuippuja – erityisesti hän mainitsee vuoden 2013 viisi palkintokorokesijaa. Grosjean ei ikinä voittanut osakilpailua, mutta se ei hänen sanojensa mukaan miestä häiritse.

– En oikeastaan ole edes turhautunut siitä, hän kertoo.

– Aina kun sain mahdollisuuden voittaa, otin siitä kaiken irti. Sähkövika esti sen Valenciassa vuonna 2012, turva-auto ja tallin strategia Saksassa vuonna 2013.

Hän kertoo kuitenkin edelleen harmittelevansa sitä seurannutta kautta.

– Lotus meni pahasti taaksepäin vuonna 2014. En saanut kunnollista mahdollisuutta ajaa huipputallissa sillä kaudella.

– Vuonna 2013 näytin olevani tiellä mestariksi, tai ainakin, että voisin voittaa kilpailuja ja haastaa parhaita. Kimi Räikkönen vietiin Ferrarille, jossa hänellä oli alkuun vaikeuksia, mutta minä en saanut juuri mitään enää sen jälkeen.

[readmore from=grosjean-romain]

Grosjean uskoo tuon hetken olleen uransa vedenjakaja – viimeinen mahdollisuus siirtyä autoon, joka voisi haastaa maailmanmestaruudesta.

– Kun myöhästyt junasta, on todella vaikeaa päästä enää takaisin. Joudut aloittamaan taas joukon hänniltä ja ihmiset menettävät mielenkiintonsa sinuun.

Ranskalainen saavutti Lotuksella palkintokorokkeen vielä vuoden 2015 Belgian osakilpailussa. Se tulisi kuitenkin jäämään hänen viimeisekseen, miehen siirryttyä sarjaan tuoreeltaan liittyneen Haasin palkkalistoille.

– En ole aina tehnyt kaikkea oikein, mutta jos olisin saanut hyvän auton, olisin voittanut kilpailuja ja ehkä jopa maailmanmestaruuden, mies päättää.