Honda-pomo Masashi Yamamoto on skeptinen F1-kauden 2021 avauskisaviikonlopun Australian GP:n kohtalosta.

Formula ykkösten suurin haave ensi kaudeksi olisi astetta ehjempi kisakalenteri. COVID-19 runteli viime vuoden suunnitelmia rajusti ja lopulta suuri osa kisoista jäi kokonaan ajamatta.

Nyt tunnelin päässä näkyy jo pilkahdus valoa. Koronavirusrokotukset ovat käynnistymässä miltei kaikkialla maailmassa.

Uusia huolia on kuitenkin aiheuttanut Britanniasta leviämään lähtenyt koronaviruksen uusi muunnos, joka tarttuu aiempia versioita herkemmin. Yamamoton mielestä F1-kauden kulusta ei kannata vielä innostua liikaa ennen uusia turvatoimia.

– Kaikki riippuu seuraavasta muutamasta kuukaudesta. Uusi koronaviruksen muunnos on levinnyt joulukuusta lähtien. Meidän on siirrettävä vähintäänkin vuoden alkua, Honda-johtaja sanoi AS-Web-julkaisulle.