Haasin tallipäällikkö Günther Steiner suivaantui väitteistä, joiden mukaan Pietro Fittipaldi ei ansaitsisi pestiään Romain Grosjeanin tuuraajana.

Formuloissa nähtiin viime viikonloppuna karmein onnettomuus vuosiin, kun Haasin ranskalaiskuljettaja Grosjean joutui pelastautumaan kahtia revenneestä ja liekehtivästä autosta ulosajon jälkeen.

Grosjean on ymmärrettävästi sivussa ensi viikonlopun kisasta Sakhirissa. Haas pestasi kiireellä hänen korvaajakseen kuskilegenda Emerson Fittipaldin pojanpojan Pietron, joka on toiminut aiemmin jenkkitallin reservipilottina.

Jotkut älähtivät heti amerikkalaisen kuskilupauksen nimityksestä F1-pestiin. Fittipaldin väitettiin olevan aivan liian kokematon kuninkuusluokan ajovastuihin. Steiner on asiasta luonnollisesti eri mieltä.

– Hän ei ole meillä mikään maskotti. Emerson oli tähti aikanaan ja hänen nimensä on toki hieno asia, mutta se ei ole syy sille, miksi Pietro on meillä täällä. Hän on täällä, koska hän on tehnyt hyvää työtä, itävaltalainen vakuutti.