Lewis Hamilton varmisti Michael Schumacherin ennätyksen tasoittavan seitsemännen maailmanmestaruutensa ylitettyään maaliviivan ensimmäisenä Turkin osakilpailussa kaksi viikkoa sitten.

Kisan voitto nosti britin jo 110 pisteen karkumatkalle tallikaveristaan Valtteri Bottaksesta, kun pisteitä on tällä kaudella jaossa enää 78.

Korvattuaan eläkkeelle jääneen Nico Rosbergin Mercedeksellä kaudella 2017, Bottas on saanut aika ajoin kovaa kritiikkiä suorituksistaan. Hän on jäänyt jokaisella kaudella vähintään 58 pisteen päähän Hamiltonista.

– Olen menettänyt joitain pisteitä silkan epäonnen takia, mutta on ollut myös kisoja, joissa Lewis on ollut parempi, Bottas kommentoi RaceFans.netille.

– Tässä lajissa piste-ero voi näyttää tässä kohtaa suurelta, tiedän sen kyllä. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin pienistä marginaaleista.

[readmore from=bottas-valtteri]

Erityisesti mainittavaksi eroksi hän nostaa otteiden tasaisuuden.

– En ole pystynyt ajamaan Lewiksen tapaan tasaisesti huipputasolla ja uskon sen olleen meidät erottava tekijä. Se ei ole paljon, mutta se riittää voittoon.

– Minusta tuntuu, että kehityn vuosi vuodelta. Se antaa minulle toivoa ja motivaatiota yrittää parantaa tulevaisuudessa ja etenkin ensi kautta ajatellen.

Bottas on tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjassa toisella sijalle, 27 pisteen erolla kolmantena majailevaan Max Verstappeniin.

– Omalta puoleltani kausi ei tietenkään ole vielä ohi, Bottas jatkaa

– Meillä on edelleen kolme kisaa jäljellä. Vielä on paljon mahdollisuuksia päättää kausi positiivisissa merkeissä.