Mercedeksen F1-tallin suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen kommentti koronaviruksesta nostatti huomattavan myrskyn kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa.

Hollantilaismedia Ziggo Sportin toimittaja Jack Plooij erehtyi tiedustelemaan viime sunnuntaina jopa kuusi kertaa Istanbulin sateisella radalla ympäri pyörähtäneeltä Bottakselta tuntemuksia päivän kisasta.

Turhautunut suomalaispilotti päätyi vastaamaan kysymykseen ensimmäisellä mieleen juolahtaneella lausahduksella.

– Olisin halunnut ohittaa tämän päivän. Tai ehkä sen päivän, kun joku osti lepakon Wuhanissa, Bottas latasi viitaten koronaviruksen alkuperään Kiinan Wuhanissa.

Mitä ilmeisimmin vitsiksi tarkoitetusta heitosta loukkaannuttiin pahemman kerran Kiinassa, jossa kansa ryhtyi vaatimaan vihaisena Bottakselta ja Mercedekseltä anteeksipyyntöä.

Pian Mercedes julkaisi lausunnon kiinalaisilla sosiaalisen median kanavilla. Kannanotossa vakuutettiin Bottaksen kommentin olleen harkitsematon erhe, jonka taustalla ei ollut pahantahtoisia syytöksiä.

– Rakkaat kiinalaiset fanit. Kuten tiedätte, urheilu saa meidät tunteellisiksi. Valtterilla oli viime sunnuntaina vaikea kisa, jossa hän menetti mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen. Hän ei tarkoittanut loukata ketään eikä hän halunnut loukata kiinalaisten fanien tunteita, talli kirjoitti.