Mercedeksen tallipomo Toto Wolff haluaa eroon formuloiden uudemmista radoista, joilla varsinaista rataa ympäröivät suuret asfalttialueet.

Formula ykkösten kisakalenterissa on nähty koronaviruspandemian vuoksi harvinaisen paljon vanhoja klassikkoratoja ja myös täysin uusia kilpailunäyttämöjä.

Vanhempien ratojen profiilit ovat pistäneet silmään monille uusiin ratoihin tottuneille formulaihmisille. Nykyisin yleiset asfalttialueet ovat ärsyttäneet etenkin F1:n hallitsevan mestaritallin johtomiestä Wolffia.

– Olen aina pitänyt kovaa ääntä siitä, että olen eri mieltä siitä suunnasta, minkä olemme ottaneet näiden ylisuurten supermarkettien parkkipaikkaratojen kanssa. Se vie kuskilta taidot pois, itävaltalainen vaahtosi Grandprix247.com-sivustolle.

– Siksi pidän Imolasta ja Mugellosta sekä muista radoista, joilla virheillä on todella väliä. Mielestäni meidän on tuotava hiekka-alueet takaisin varmistaaksemme, että ulos ajaessaan ei pääse liittymään kisaan ilman autoon tulleita vahinkoja, Wolff linjasi.