McLarenin tekniikkajohtaja James Key uskoo DRS-järjestelmän pysyvän F1-autoissa vielä kauden 2022 sääntöuudistustenkin jälkeen.

Kuninkuusluokan kilpureiden tekniikan on määrä mullistua jälleen kerran ensi vuoden jälkeen. Tällä kertaa luvassa on merkittäviä aerodynaamisia muutoksia ja kaikkia talleja koskettava budjettikatto, jolla pyritään rajoittamaan rahan käyttöä teknologisiin päivityksiin.

Uudistusten taustalla on halu tehdä F1-kisoista aiempaa jännittävämpiä. Erityisesti ohituksia haluttaisiin lisää. Juuri tämän vuoksi Key luottaa DRS:n pysyvän lajissa mukana jatkossakin.

– F1-autot menevät niin lujaa, että ne voivat ohittaa hyödyntämällä suorituskyvyllisiä eroja vain muutamissa kohdissa rataa. Jarrutukset ovat näistä paikoista tärkeimpiä. Siinä juuri DRS:stä on apua, formulakonkari vakuutti Racefans-sivustolle.

– Uusilla säännöillä halutaan tehdä mahdollisimman tiivis kilvanajo mahdolliseksi. Silloin voisi todella ohittaa ilman pitkän suoran odottelua. DRS tulee silti olemaan tietynlainen takuu sille, että voi oikeasti ohittaa toisen, Key lisäsi.