Imolan ensimmäiset ja ainoat vapaat harjoitukset olivat täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tallit saivat vain 90 minuuttia aikaa kerätä dataa radalta, missä ei ole ajettu F1-kilpailua sitten vuoden 2006. Tämä pakotti kuljettajat ajamaan äärirajoilla heti vihreän valon sytyttyä.

Etulyöntiaseman hakeminen johti kuitenkin muutamaan sääntörikkomukseen. Luonnollisesti useampi kierrosaika hylättiin ratarajojen ylityksien takia. FIA:n mukaan 22 aikakierrosta hylättiin kyseisestä syystä.

Kaksi tallia saivat rikkomuksistaan myös sakkoja. McLarenin Carlos Sainz ja Racing Pointin Sergio Perez syyllistyivät ylinopeuteen varikkosuoralla. Nopeusrajoitus suoralla on 80 km/h. Perez kellotti parhaimmillaan 89 kilometriä tunnissa ja Sainz peräti 94 km/h. Molemmille talleille lätkäistiin 1000 euron sakot.

Myös kahdelle kuljettajalle on vaihdettu uusi moottori kilpureihin Imolan kisaviikonloppua varten. Esteban Ocon sekä Nicholas Latifi saivat molemmat uudet voimanlähteet autoihinsa. Rangaistuksia ei vaihdosta kuitenkaan jaettu.