F1-kuskin sairauden pelättiin paljastaneen testimadonreiän – FIA kommentoi väitteitä

© Kuva: Getty Images

Racing Pointin kanadalaiskuljettajan Lance Strollin yllättävä sairastuminen Saksassa herätti huolia F1-sarjan testauskäytännöistä. Nyt lajiliitto FIA vakuuttaa protokollien olevan kunnossa ja ajan tasalla.

Stroll joutui jättäytymään pois Saksan kisaviikonlopulta saatuaan äkillisiä flunssan oireita juuri ennen ensimmäisiä harjoitussessioita. F1-pilotin olon kuvailtiin olevan liian huono ajotehtäviä varten.

Tapaus säikäytti formulapiireissä ymmärrettävän paljon, sillä Racing Pointin toisella kuskilla Sergio Perezillä oli ollut jo aiemmin koronavirustartunta. Strollin COVID-19-testit saapuivat kuitenkin takaisin negatiivisina.

Lajiväen keskuudessa pohdittiin tapauksen jäljiltä FIA:n testauskäytäntöjen laatua. Moni nosti esille huolensa siitä, miten Strollin oireet havaittiin vasta niin myöhään.

FIA-pomo Michael Masin mukaan kenelläkään ei ole kuitenkaan syytä spekulointiin madonrei’istä.

– Ei, emme tunne siinä olevan mitään madonreikää. Vaatimukset olivat samat Lancelle tai kenelle tahansa muullekin kuskille. Meillä on tiettyjä aikarajoituksia testeille ennen varikolle saapumista. Sen jälkeen tehdään myös lisää testejä, liittopamppu vakuutteli Motorsportille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.